پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر برای حفظ سلامتی بدن توصیه میشود

رژیم غذایی در ایام روزه داری

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی اظهار داشت : در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تأمین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر برای حفظ سلامتی بدن توصیه میشود. همچنین انتخاب انواع غذاها توصیه میشود که از هر 6 گروه اصلی مواد غذایی (نان و غلات- سبزی ها-  میوه ها- گوشت ها – شیر و لبنیات – چربی ها) باشد.

 

 انیس نیک فطرت ابراز داشت : وعده غذایی سحر در ماه رمضان شامل :

     غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند . استفاده از انواع سبزیجات (سبزی ها علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن از تشنگی و خشکی گلو  جلوگیری می کند). پرهیز از مواد غذایی شیرین در وعده سحر (مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین موجب افت شدید قند خون شده و در نتیجه باعث گرسنگی زودرس میشود).  پرهیز از مصرف غذاهایی مانند کباب، ماهی و غذاهای خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس، کله پاچه و همچنین غذاهای ادویه دار که موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند.

 در ادامه وی توصیه نمود :  جهت افطار از غذاهای سبک و پرانرژی ، مصرف یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل و از غذاهایی مانند: فرنی، شیر برنج، نان و پنیر و سبزی انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) استفاده کنید.  مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی است، بسیار محدود شود. (زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین علاوه براین که باعث چاقی می شود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز میشود).

توصیه های تغذیه ای کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز  در رابطه با وعده شام در ماه مبارک رمضان

یکی از وعده های غذایی مهم در ماه رمضان وعده شام می باشد. بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.   در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراک های مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کرد. غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد. پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود. در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها توصیه می شود از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده شود.

تصاویر پیوست